Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (2024)

Vis-og-fortell er en fin måte å få studenter involvert og begeistret for læring. Det er også en fin måte å få dem til å åpne seg og dele kunnskapen sin med andre.

Du kan gjøre det på mange forskjellige måter når det gjelder å vise og fortelle. Du kan ha en stor gruppevisning og fortelle, eller du kan dele klassen din i grupper slik at hvert barn kan dele noe med klassen.

Før du starter økten, er det viktig at du setter noen retningslinjer for hva elevene dine kan ta med til aktiviteten.

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (1)

Innholdsfortegnelse

Ting du bør vurdere når du bestemmer deg for en vare

 • Gjenstander bør enkelt transporteres hjemmefra for å vise og fortelle aktiviteter uten å forårsake skade eller rot i klasserommet eller gangene.
 • Elementer bør ikke være større enn 6 x 8 tommer (15 x 20 cm).
 • Ideelt sett bør alle gjenstander være nye eller helt nye, men hvis en eldre gjenstand brukes, sørg for at det ikke er flekker eller rifter på den.
 • Gi elevene beskjed på forhånd at de kan trenge tillatelsessedler signert av foreldrene før de tar med enkelte gjenstander.

Tips til lærere for Vis-og-fortell-spill for barn

Når det gjelder vis-og-fortell, er barn ofte mer interessert i å dele noe de elsker enn å lære. Men lærere kan bruke dette som en mulighet til å lære elevene hvordan de deler ideene sine med andre på en respektfull måte.

Her er noen tips for å gjøre show-and-tell mer meningsfylt for både elever og lærere:

Før showet

Sørg for at alt materiell er trygt for klasserommet og at du har nok plass til alles bidrag.

Spør elevene om de har noen forslag til hva som bør deles. Sørg for at hvert barn har mulighet til å delta.

Under showet

Oppmuntre elevene til å dele informasjonen sin tydelig og nøyaktig ved å stille spørsmål som "Hvordan følte det deg?" eller "Hva tenker du på når noen sier 'bedtime stories'?"

Oppmuntre barn som er sjenerte eller engstelige for å snakke med andre til å komme med spørsmål de kan stille når de deler ting i stedet for bare å si hva de synes. Det vil hjelpe dem å fokusere på å lytte i stedet for å bekymre seg for å gjøre feil mens de snakker høyt.

Kategorier av aktivitetselementer

Avhengig av dinbarnets alder, vurder å la dem dele noe de har laget eller gjort. Dette vil vise kreativiteten deres og kan være en fin måte å inspirere andre barn til å gjøre det samme.

Disse ideene er perfekte hvis barnet ditt er mer komfortabel med å snakke om seg selv og sine interesser.

Mystisk gjenstand i en papirpose (forbered 3 ledetråder)

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (2)

Hvis du har noe du vil vise frem, men vil sørge for at alle vet hva det er, kan du bruke denne ideen. Ta med en papirpose med en papirlapp inni som har en anelse. Hver gang noen gjetter riktig, får de en ny ledetråd til de får alle tre og avslører hva som er inni posen.

Et bilde eller en tegning av en aktivitet du gjorde ute

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (3)

Klassekameratene dine kan kanskje ikke være ute så ofte som du gjør, så del bildene dine med dem! Ta bilder av dine favoritt utendørsaktiviteter som å spille baseball eller sykle med venner. Hvis du trenger hjelp til å ta bilder på telefonen eller kameraet, spør foreldrene dine om hjelp! Skriv deretter ut hvert bilde og ta det med til skolen for show-and-fortell-dagen!

Matvarer

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (4)

Ta med noe som begynner med et A-ord, for eksempel eplemos eller alfalfaspirer. Du kan også ta med et oppskriftskort på noe lekkert som englematkake eller eplepai – sørg for at det er i orden med læreren din først!

Opplevelser

Del noe som skjedde med deg nylig (eller ikke så nylig) som involverte A-ord, for eksempel "Jeg plukket eple med familien min forrige helg" eller "Da jeg var fire år gammel, lærte jeg å sykle uten treningshjul !

Favoritter/Liker/Liker ikke

Disse er ikke like spesifikke som noen andre kategorier, men de er fortsatt morsomme fordi vi alle kan forholde oss så godt til dem! "Min favorittfarge", for eksempel. Eller «Favorittdyret mitt». Eller «Min favorittbok».

Disse er mindre formelle enn de fleste andre alternativer, men er alltid publikumsbehager. Barn elsker å dele favoritttingene sine og lære om nye favoritter også.

Sport/hobbyer

Hvis barnet ditt har en favorittsport eller hobby, bør du vurdere å ta den med for å vise og fortelle! De liker kanskje å løpe rundt ute, spille videospill, lese bøker eller bygge lego... hva de liker å gjøre oftest!

Det er mange alternativer her hvis du leter etter noe spesifikt som passer inn i en av disse kategoriene, men bare passer inn i én kategori (som dyr).

Dyr

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (5)

Ta med et dyr du har eller har hatt. Hvis du ikke har en, ta med et bilde eller en beskrivelse. Du kan også ta inn et leketøy eller kosedyr som ser ut som et slikt hvis du vil unngå å ta med et dyr.

Planter

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (6)

Ta inn en plante du har eller har hatt, eller plant frø så alle kan se hvordan de vokser!

Sportsutstyr

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (7)

Ta med favorittsportsutstyret ditt for å vise og fortelle! Dette kan inspirere andre studenter til å prøve det også!

Bøker

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (8)

Ta med favorittboken din hjemmefra og fortell oss om den! Eller les oss en del av det hvis du er for sjenert til å snakke om det høyt. (Hvis det er for lenge til én dag, spør om vi kan komme tilbake i morgen).

Kunstverk

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (9)

Har du en artist på hendene? Ta med noen av kunstverkene deres for å vise og fortelle. Vurder å lage en collage med forskjellige kunstverk eller sette sammen en liten bok med deres beste arbeid. Du kan også prøve å tegne på tavlen med tørr-slettemarkører før timen starter, så slett den når alle går og la dem tegne på den!

Gaver

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (10)

Hvis barnet ditt nylig har mottatt en gave fra noen spesiell, bør du vurdere å ta med den gaven for å dele med klassen! For eksempel, hvis noen kjøpte billetter til en fornøyelsespark eller ga dem penger til iskrem, er det flotte ting å dele med klassen under show-and-fortell-tiden. Mulighetene her er uendelige, så det er bare å bruke fantasien!

Hvordan lage en idé for å vise-og-fortelle?

Følgende ideer for barn:

 • Vis et bilde av favorittstedet ditt.
 • Ta med et kosedyr eller dukke å snakke om.
 • Ta med musikk for å dele med klassen.
 • Ta med noe interessant, som en steinsamling eller vindklokker.
 • Ta med kjæledyret ditt så alle kan se det og klappe det!
 • Ta med et antrekk fra et annet land og diskuter hvordan det er der. Hvis du ikke har en, ta med bilder av folk fra andre land. (Du kan også snakke om hva slags mat de spiser.)
 • Ta med noe du har laget hjemme eller på skolen, som en tegning av et familiemedlem eller en lærer eller en lekebil laget av leire eller papirmaché.

Vis og fortell barnehageideer for å begynne

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (11)

Barnehagen er en tid med stor spenning, men kan også være en tid med stor angst. Første skoledag er spennende for elever og foreldre, men det kan være svært nervepirrende for små barn.

Vis og fortell er en utmerket måte for elevene å uttrykke seg og bli kjent med klassekameratene sine. Det hjelper dem også å lære å samhandle positivt med hverandre.

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (12)

Her er noen vis-og-fortell-ideer for barnehagebarn:

 • Dikt eller sanger som barnet har skrevet
 • Bilder som barnet har tegnet eller malt
 • Frukt eller grønnsaker dyrket av barnet eller familiemedlemmer (eller varer kjøpt på bondens marked)
 • Et favorittleketøy eller kosedyr
 • Bilder fra magasiner eller aviser (f.eks. bilder av dyr, mennesker eller steder)
 • Et videoopptak av barnets favoritt TV-program eller film (sørg for at barnet ditt har tillatelse fra opphavsrettsinnehaveren før du gjør dette)
 • Et brev hjemmefra (hvis du vil sende et)
 • En avisartikkel om deg selv eller noe som nylig skjedde i klassen (sett det på en plakat)

Ideer for neste nivå

Her er noen Vis-og-fortell-ideer som vil hjelpe deg å komme i gang på rett fot med barnehageelevene dine:

Kunstprosjekter

La elevene lage et kunstverk som et klasseprosjekt eller individuelt. Du kan deretter vise brikkene på oppslagstavler eller i klasserom. Det er en utmerket måte for foreldre å se hva barnet deres har jobbet med siden sist de så dem i mai!

Spesielle gjenstander

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (13)

Ta med noe spesielt til barnet ditt, for eksempel en pris de har mottatt eller noe som minner dem om et bestemt familiemedlem eller venn. Dette kan være alt fra en favorittbok, leke eller kosedyr! Sørg for at det er noe lite som bare tar opp litt plass i klasserommet ditt!

Kinobilletter

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (14)

Gi elevene kinobilletter til andre elever eller venner som gjorde noe fint. De kan si hvorfor de valgte dem, noe som vil få mottakeren til å føle seg spesiell.

Postkort

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (15)

Oppmuntre elevene til å skrive postkort til besteforeldre eller slektninger som bor langt unna. Dette er også en utmerket måte å trene på skriveferdigheter.

Bilder

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (16)

Ta bilder av klassen din som gjør ting som viser hva du har lært i år. Du kan sette sammen en «Best of»-lysbildefremvisning for foreldre eller til og med gjøre den om til et fotoalbum for dem hvis du har tid!

Gjenstander du kan ta med til barnehageelever

 • Ta med noe hjemmefra (eller lag noe) som representerer noe som har skjedd i historien eller noe de lærte om på skolen denne uken.
 • Ta med en bildebok med et tema knyttet til det de lærte på skolen denne uken (hvis de for eksempel lærte om dinosaurer, ta med en bildebok om dinosaurer).
 • Ta med et dyr i området deres (hvis du for eksempel bor i nærheten av et hav, ta med noen skjell).
 • Ta med noe spesielt hjemmefra (som bestemors lommetørkle eller pappas favorittleketøy).
 • Ta med barnets favorittskjorte eller bukse, og ta den med som en del av show-and-tell-presentasjonen. Han kan diskutere hvorfor han liker det og hvordan han bruker det regelmessig (eller bare ved spesielle anledninger).

Vis-og-fortell ideer til ungdomsskolen

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (17)

Ungdomsskoleelever elsker å vise frem sine talenter, interesser og hobbyer. Enten de er en spirende kunstner eller har en evne til vitenskapelige eksperimenter, vil de like å ta med tingene sine til klassen. Når det er sagt, er det noen ting å huske på når du velger emner for show-and-tell.

Vanlige ideer for ungdomsskoleelever

For både gutter og jenter kan vise-og-fortell-ideer variere fraenkel til kompleks. Hvis du ser etter flere ideer enn bare å dele tingene dine med klassen, sjekk ut disse alternativene:

 • Kle deg ut som din favorittbokkarakter eller historiske figur.
 • Ta med et morsomt håndverksprosjekt du har laget selv, som et armbånd eller en bolle laget av toalettpapirruller eller silkepapir.
 • Les høyt et dikt eller en novelle du skrev selv eller ble inspirert av noe i naturen - som et dyr eller en plante i nærheten av deg.
 • Ta med en gjenstand hjemmefra som representerer din familiehistorie – for eksempel et gammelt bilde eller dokument – ​​og fortell alle om det mens du viser dem selve gjenstanden slik at de kan se nærmere på det (hvis mulig).
 • En kort video om din favoritthobby eller aktivitet.
 • Et dikt du skrev om noe du elsker ved deg selv eller familien din.
 • En bildebok om noe som er viktig for deg (som å redde miljøet).
 • En sang om hvordan du føler om noe som har skjedd nylig (for eksempel "Min favorittsang").
 • En historie om noe morsomt i sommerferien eller på leiren i år (for eksempel "Hva skjedde på leiren").

Unike ideer for ungdomsskoleelever

Noen ideer til å vise og fortelle på ungdomsskolen vil engasjere elevene og hjelpe dem å lære.

Vis ferdighetene dine

Studentene elsker å vise frem ferdighetene sine, enten de spiller piano eller sjonglerer. Hvis du har en elev som utmerker seg i noe, oppmuntre dem til å dele det med klassen ved å be dem fremføre en sang på piano eller sjonglere på scenen. De andre barna vil bli underholdt, og den talentfulle studenten din vil få positive tilbakemeldinger fra jevnaldrende.

Vis noe du har laget

Ungdomsskoleelever elsker å være kreative, og de kan til og med tjene penger på å selge håndverket sitt på nettet hvis de er gode nok. Oppmuntre elevene til å ta med ting de har laget eller bøker de har lest som en del av show-and-fortell-presentasjonene deres. Hvis du har en dyktig elev som elsker å lage kort, be dem lage et til hver elev i klassen og ta det med inn på vis-og-fortell-dagen.

Vis noe du har kjøpt

Hvis ungdomsskoleeleven din ikke er interessert i å lage ting, men fortsatt ønsker å delta på show-and-fortell-dagen, kjøp noe nytt i stedet! Gi dem tillatelse til å bruke litt penger på noe de har ønsket seg, eller la dem velge noe du kan kjøpe. Dette er en utmerket måte for barn å dele det som interesserer dem og lære om hva som er viktig for andre.

Vis kjæledyret ditt

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (18)

Hvis du har et kjæledyr, er dette den perfekte muligheten til å ta det opp foran klassen og vise frem dets søte. Hvis barnet ditt ikke har et kjæledyr, spør dem hva slags dyr de vil ha. Så la dem få vite at når de får en bestemt karakter eller fullfører en oppgave, kan de tjene penger til sin nye pelskledde venn!

Del noe fra rommet ditt

Be barnet ditt ta med en gjenstand de tror alle ville like å se fra rommet sitt. Dette kan være alt fra et gammelt leketøy de hadde som barn eller noe kult de fant på YouTube – så lenge det er spennende og morsomt!

Vis-og-fortell ideer til videregående skole

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (19)

Vis-og-fortell er en favorittaktivitet på barneskolen. Når elevene kommer til klasserommet på videregående, mister de ofte interessen for å dele tankene sine med klassen. Det finnes imidlertid mange måter å gjøre show-and-fortell spennende for elever på videregående.

Bruker teknologi

En måte å gjøre show-and-tell mer interessant for videregående skoleelever er å bruke teknologi. For eksempel, hvis en student er lidenskapelig opptatt av videospill, kan hun ta med seg Xbox eller PlayStation og forklare hvordan det fungerer og hva hun liker. Hvis en annen student elsker fotografering eller grafisk design, kan han hente inn noe av arbeidet sitt slik at andre kan se eller til og med gi en liten presentasjon om tidligere prosjekter og hvordan han gjorde dem.

Noe personlig

En annen fin måte å få barn med på å vise og fortelle er ved å la dem dele noe personlig om seg selv som ikke har noe med skolearbeid å gjøre. For eksempel kan en elev ønske å dele historien sin om å overvinne mobbing på skolen ved å bli med i en SFO der hun møtte andre barn som hadde vært gjennom lignende opplevelser. En annen student vil kanskje dele sin kjærlighet til sport ved å snakke om hvordan han kom inn i favorittsporten eller -laget og hvorfor han elsker det så mye.

Les en bok

Hvis alt du vil gjøre er å fortelle folk om en bok du likte, er det også greit. Du kan til og med lese høyt hvis du vil! Hvis du er sjenert for å lese høyt eller ikke vil ha med deg boken, skriv ned en oppsummering av hva som skjer i hvert kapittel og ta den med i stedet.

Gjør et kunstprosjekt

Enten det er noe enkelt som å lime sammen bilder eller noe mer komplisert som å lage en skulptur av Popsicle-pinner og lim, er det alltid morsomt for både barn og voksne å gjøre kunstprosjekter for å vise og fortelle! Pass på at uansett prosjekt du velger, ikke krever farlige verktøy eller materialer som kan skade noen hvis de trenger å være mer forsiktige. For eksempel, hvis du lager leirfigurer av Play-Doh, sørg for at barna bare vil prøve å spise dem hvis det er tillatt.

Juleshow-og-fortell-ideer

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (20)

Julen nærmer seg med stormskritt, så det er på tide å få de kreative saftene til å flyte. Vi har samlet noen av våre favorittjuleaktiviteter for barn. Enten du leter etter noe søtt og enkelt eller litt mer komplekst, har vi en perfekt idé!

 • Pepperkakehus
 • Reinsdyrmat
 • Ornamenter og pyntetrær
 • Snøformer og snømenn
 • Candy Canes & Chocolate Santas
 • Dekorer huset
 • Lag julekaker
 • Bake pepperkaker menn
 • Pynt et pepperkakehus

Juleideer:

 1. De kan ta med en ny leke eller et nytt spill de fikk til jul og fortelle klassen om det.
 2. De kan ta med en av favorittbøkene sine hjemmefra og lese den for alle.
 3. De kan ta med en av favoritt-DVD-ene hjemmefra og spille den av slik at alle kan se den (med tillatelse fra foreldrene).

Vanlige spørsmål

Hva er et egnet objekt for å vise og fortelle?

Det er mange egnede gjenstander for show and tell, avhengig av dine interesser og formålet med aktiviteten. Her er noen forslag:

 1. En unik suvenir:Hvis du har reist et spesielt sted, kan du ta med en suvenir fra turen og snakke om stedet du besøkte og hva du lærte av opplevelsen.
 2. Et familiearvestykke:Hvis du har en gjenstand som går i arv gjennom familien din, for eksempel smykker eller møbler, kan du ta den inn og diskutere dens historie og betydning.
 3. En unik samling:Hvis du samler på noe, for eksempel frimerker, mynter eller steiner, kan du ta med noen gjenstander fra samlingen din og snakke om hvorfor du finner dem interessante og hva du har lært om dem.

Hvilke ferdigheter utvikles i Vis-og-fortell-aktiviteten?

Vis-og-fortell er en aktivitet som kan bidra til å utvikle ulike ferdigheter, inkludert:

 1. Kommunikasjons ferdigheter:Vis-og-fortell lar barna øve seg på å snakke foran andre og kommunisere ideene sine klart og effektivt.
 2. Lytteferdigheter:Vis-og-fortell hjelper også barn med å utvikle sine lytteferdigheter, ettersom de må være oppmerksomme på hva klassekameratene sier og stille spørsmål hvis de ikke forstår.
 3. Kreativitet:Å velge et objekt å ta med for å vise-og-fortelle og finne ut hvordan det kan presenteres interessant og engasjerende kan hjelpe barna med å utvikle kreativiteten og fantasien.
 4. Selvtillit:Å øve på å snakke foran andre og motta positive tilbakemeldinger fra klassekameratene kan hjelpe barna å bygge opp selvtillit og selvtillit.
 5. Kritisk tenking:Vis-og-fortell kan også hjelpe barn med å utvikle kritisk tenkning når de vurderer hvordan de skal presentere objektet sitt, hvilken informasjon som skal inkluderes og hvordan de skal svare på spørsmål fra klassekameratene.

Vis-og-fortell er en verdifull aktivitet som kan hjelpe barn med å utvikle viktige ferdigheter som vil tjene dem godt på skolen og utover.

Hva er en vis-og-fortell-aktivitet for barn?

Når du gjør en vis-og-fortell, er det noen få ting du bør vurdere å inkludere i presentasjonen. Her er noen ideer:

 1. Introduser deg selv:Start med å introdusere deg selv og kort beskrive gjenstanden du tok med.
 2. Forklar hvorfor du valgte objektet:Snakk om hvorfor du valgte objektet du tok med og hva som gjør det unikt eller spennende for deg.
 3. Oppgi bakgrunnsinformasjon:Hvis det er aktuelt, oppgi litt bakgrunnsinformasjon om objektet, for eksempel hvor det kom fra, hvordan det ble laget eller dets historiske betydning.
 4. Del personlige historier:Hvis objektet har personlig betydning, del en historie eller opplevelse som er relatert til det.
 5. Engasjer publikum:Still spørsmål eller oppmuntre klassekameratene dine til å samhandle med objektet, for eksempel å be dem om å berøre eller holde det.
 6. Oppsummer:Avslutt presentasjonen med å oppsummere hovedpunktene du dekket og takke publikum for å lytte.

Det viktigste er å ha det gøy og dele din entusiasme for gjenstanden du tok med. Øv på presentasjonen på forhånd, og prøv å være selvsikker og engasjerende.

Hva er fordelene med Vis-og-fortell-aktivitet for barn?

Vis-og-fortell er en morsom og interaktiv aktivitet som oppmuntrer barna til å dele sine interesser og erfaringer med klassekameratene sine. Her er fordelene med en vis-og-fortell-aktivitet som barna kan finne og lære:

De lærer å:

 1. Velg et objekt:Barn finner ut hvordan de velger et passende objekt for å presentere seg selv nøyaktig blant sine aldersfeller og veileder.
 2. Forbered en presentasjon:Når du som lærer oppfordrer hvert barn til å forberede en kort presentasjon om objektet sitt, inkludert hvorfor de valgte det, hva det er, og eventuelle interessante fakta eller historier om det, begynner de å få mer selvtillit.
 3. Del med klassen:Når du inviterer hvert barn til å dele objektet og presentasjonen med klassen, og gi dem noen minutter til å snakke og svare på spørsmål, må de lære å formidle budskapet og svaret i henhold til smertepunktet til publikum. De lærer å snakke med selvtillit.
 4. Oppmuntre til samhandling:Etter hver presentasjon oppfordres de av klassekameratene til å stille spørsmål eller dele tanker og erfaringer om objektet.
 5. Kunne finne likheter og forskjeller:Etter at alle presentasjonene er fullført, fører denne prosessen til en klassediskusjon om eventuelle likheter eller forskjeller mellom objektene og hva de lærte av hverandres presentasjoner. Nå kan de finne likheter og forskjeller mellom objektene foran dem.

Hva kan jeg si i vis-og-fortell-aktiviteten?

Du kan snakke om alt som interesserer deg. Det trenger ikke å være noe alle andre liker eller vet om. Du kan snakke om favorittboken, filmen eller maten din. Du kan også dele hva som skjer i livet ditt – som hvordan det går med klassen din eller hva som skjedde i ferien.

Du tror kanskje det bare vil interessere noen, men det vil det!

Her er noen ideer til emner:

 • Favorittfaget ditt på skolen (eller et emne du lærer)
 • Noe som skjedde i friminuttene (leke med venner)
 • Din favoritt TV-serie eller videospill
 • En ny hobby (som å danse eller spille piano)

Hvordan lærer du et barn å tenke?

Du kan hjelpe barnet ditt å lære å tenke ved å hjelpe dem med å praktisere noen av følgende strategier:

 • Bruk et spørsmål, ikke et utsagn. For eksempel, i stedet for å si: "Jeg er hjemme senere," spør barnet ditt noe sånt som: "Hva tid skal vi være hjemme?" På denne måten må barnet ditt tenke på hva du sa og hvordan det skal svare.
 • Still åpne spørsmål som krever mer enn et ja eller nei svar. Spør dem for eksempel hva de vil ha i stedet for å spørre om de vil spise middag.
 • Bruk ord som krever forklaring eller utdypning. For eksempel, i stedet for å si «Vennligst ta på deg skoene», si «Vennligst ta på deg joggeskoene».
 • Påpek når noen andre bruker disse strategiene, slik at alle kan praktisere dem!

Hva er de 5 læringsaktivitetene du kan bruke?

Her er fem ideer for å planlegge din neste show-and-tell-økt:

 1. Ha en bokmesse
 2. Planlegg en ekskursjon
 3. Spill et spill eller gjør et kunstprosjekt
 4. Vis frem en ferdighet eller et talent
 5. Ta med noe spiselig

Ende opp

Barnehageelever deler en rekke temaer. Ungdomsskoleelever kan stå foran jevnaldrende og presentere samlinger, hobbyer eller prestasjoner. Videregående elever kan bli bedt om å vise og fortelle om sine fritidsaktiviteter, favorittferiesteder, alumniturer eller samfunnsprosjekter de har deltatt i.

Vis-og-fortell-ideer for barn - Over 100 eksempler for barn (2024)

FAQs

Hva kan man gjøre i skogen med barn? ›

I skogen kan vi rope høyt, løpe fort og utforske alt vi finner. Iblant vil barna utforske omgivelsene og leke på egenhånd i skogen. Da kan vi voksne holde oss litt på avstand. Andre ganger er det fint å leke noe sammen eller prøve nye og spennende aktiviteter, for eksempel spikking.

Hvilke aktiviteter er viktige for barn og barns utvikling? ›

Lek gir en god mulighet for å utvikle det sosiale samspillet mellom foreldre og barn. Stimuler til lystbetont og utforskende lek på barnets premisser. Grunnleggende bevegelser i aldersgruppen 1-5 år er ferdigheter som å åle, krype, krabbe, sitte, reise seg, stå, gå, løpe, hoppe, hinke, klatre, kaste og lignende.

Hva liker barn å gjøre? ›

Her er 52 tips til ting du og barnet ditt kan gjøre sammen.
 • Gå på kino.
 • Bestig en fjelltopp.
 • Plukk blomster.
 • Samle insekter i glass (og husk å slippe dem ut igjen)
 • Dra på lekeplasstur.
 • Gå på tur i mørket med lommelykt/hodelykt. Baking.
 • Bak sammen.
 • Lag hule av alle dynene og putene i mamma og pappas seng.

Hva kan vi leke? ›

17 tips til morsomme leker for barn - og voksne!
 • Gå på bjørnejakt. Samle alle kosedyr, og gjem dem rundt i hele huset. ...
 • Bygg hytte eller hule. ...
 • Test ut hukommelsen. ...
 • Lek gjemsel. ...
 • Bygg tunneler. ...
 • Prøv rollespill. ...
 • Lag et orkester. ...
 • Dansefest.

Hvor mange aktiviteter for barn? ›

Minst tre ganger i uken bør barnet ditt gjøre aktiviteter som styrker muskler og skjelett og bedrer utholdenheten. Aktiviteten bør oppleves anstrengende. Lek og fysisk aktivitet utover de anbefalte 60 minuttene gir bedre helse og opplagte og friske barn. Du må allikevel passe på at barna får ta nok pauser.

Hvordan skape relasjon til barn? ›

Det å kommunisere på en varm måte, bruke humor og lytte til barnet er viktig i relasjonsbyggingen. Det essensielle er å se barnets initiativ, anerkjenne og håndtere motsetninger. Jo sterkere en relasjon er, jo mer tåler den. Det er viktig å fange barnets oppmerksomhet, vise følelser, engasjement og skape fellesskap.

Hvor mye bør barn være i aktivitet hver dag? ›

Dette er Helsedirektoratets anbefaling for fysisk aktivitet for barn og unge: Minimum 60 minutter fysisk aktivitet hver dag. Aktiviteten bør være variert og intensiteten både moderat og hard. Fysisk aktivitet utover dette gir ytterligere helsegevinster.

Hvordan stimulere barns utvikling? ›

For å stimulere til bevegelsesglede:

La barna få erfare ulike bevegelsesmiljø. Gi dem mulighet til å bevege seg, gå, løpe, hoppe, hinke i variert og i ulendt terreng. Bruk ulikt materiell til å kaste og fange. Stimuler til allsidige, varierte og kreative bevegelser.

Hva kan en 10 åring gjøre? ›

10-åringen kjenner kroppen sin, og den mestrer nå mange ferdigheter meget godt. Å løpe, hoppe bukk, hoppe tau og innviklede strikkhopp er noe de gjør med største letthet. Nå kan de også slå litt badmington og tennis, med litt øvelse. Utfordringer i trær, fjellskrenter og vann er selve livet for mange tiåringer.

Hva lekte barn i gamle dager? ›

Blindebukk, gjemsel, rollelek, hoppe paradis og slengtau, klatre i trær og leking i skogen er eksempler på leker som går igjen hos de tre generasjonene når de forteller om leking i barndommen. – Felles for alle generasjoner var at de fremhever fantasi, frihet og gleden som sentra for leken.

Hva er barn redde for? ›

Mange barn er redde for å ikke få ting til, ikke være flink nok, for å bli brukt som eksempel eller til å vise noe det ikke mestrer foran andre. – Hvis barnet er nervøst og har en ubehagelig følelse inni seg, lærer det lite. Da blir det viktig å prøve å finne gleden igjen, sier Holgersen.

Hva liker 4 åringer å leke med? ›

4-åringer er ofte klare til å bruke løpesykkel og sparkesykkel. Sykler er i det hele tatt veldig populært i denne alderen. Du kan også gjerne gå etter kostymer, dukker og bamser og andre leker for rollelek. Det er nemlig ofte veldig stas med rollelek når man er 4 år gammel.

Hvordan leke Hi ha ho? ›

En person starter med å sende "hi" mot en annen person i ringen. Denne personen tar imot ved å si "ha". De to personene ved siden av denne personen sier "ho" i kor. Slik går leken i en fast rytme.

Hva leker 6 åringer med? ›

Leker 6 år - rollelek stimulerer utviklingen av identiteten til barnet ditt. Rollelek som å leke med dukkehus, med biler, med dyrefigurer, med kjepphester, tryllesett og med utkledning eller leketelt spiller derfor en viktig rolle i utviklingen av barnets identitet.

Hva kan barn lære av å gå tur i skogen? ›

Barn utforsker, erfarer og lærer gjennom å leke ute i naturen. Gjennom leken blir de bedre kjent med seg selv og omgivelsene rundt seg. I naturen bruker barna alle sansene til å skaffe seg egne erfaringer og tilegner seg kjennskap til begrensninger og hva de mestrer.

Hva er lurt å ha med på tur i skogen? ›

Ta alltid med førstehjelpssaker som plaster, bandasje, pyrisept og sportstape, i tillegg til kulltabletter om du skulle bli forgiftet. Samt toalettsaker som tannbørste, solkrem og toalettpapir (unngå å la toalettpapir bli igjen i skogen, samle det i en søppelsekk og ta det med deg).

Hva kan man gjøre hvis man kjeder seg for barn? ›

Når barnet ditt sier at det kjeder seg, finn glasset frem og la det trekke en aktivitet.
 • 1Lag en hytte under stuebordet. ...
 • 2Tegn noe fint til noen. ...
 • 3Hør på ei lydbok. ...
 • 4Finn frem noen leker du ikke har lekt med på lenge. ...
 • 5Se en film eller serie som får deg i godt humør. ...
 • 6Spør en venn om å komme på besøk. ...
 • 7Dans til musikk.

Er det lov å gå på do i skogen? ›

Det er lov å gå på do ute i naturen, men man skal gjøre det så hensynsfullt som mulig. Det skal ikke være til sjenanse for andre, og ta helst med deg papiret som er søppel.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5980

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.